"Contra la pèrdua de dignitat de l'home sobre la terra, contra la massificació i l'embrutiment produït pel treball obligat,contra la corrupció galopant i contra la decadència física individual i del món, només l'art pot oferir, com a món ideal que és, i per tant capaç de ser perfecte, una terra on viure val la pena i morir pot tenir un sentit" Narcís Comadira.
dimecres, 30 de desembre del 2015
La venjança de l'eunuc. Pep Rosanes-Creus
dimarts, 22 de desembre del 2015
Contes estranys del pavelló dels lleures. Pu Songling.
dissabte, 19 de desembre del 2015
Armènia en prosa. Óssip Mandlestam.
dijous, 17 de desembre del 2015
Camp de bard. Ponç Pons.
dimarts, 8 de desembre del 2015
Canigó. Jacint Verdaguer.
dilluns, 7 de desembre del 2015
Vae Victus. Albert Sánchez Piñol.
diumenge, 8 de novembre del 2015
Calendari d'instints. Vicenç Llorca.
dissabte, 7 de novembre del 2015
Una vida articulada. Josep Maria Espinàs.
diumenge, 25 d’octubre del 2015
Pilar Prim. Narcís Oller.
Èdip Rei. Sòfocles
dissabte, 26 de setembre del 2015
L'enunciat. Josep-Ramon Bach
dijous, 6 d’agost del 2015
Si això és un home. Primo Levi
Primo Levi va ser víctima dels horrors dels camps d'extermini nazis, però per sort els va sobreviure . Amb aquest i altres llibres vol que no oblidem mai el que va passar a Auschwitz, que devia ser molt semblant a altres llocs, com Treblinka... A vegades pot semblar que esforços com aquest han estat inútils després de recordar què van fer els francesos a Algèria o el americans al Vietnam, o la tragèdia humana que pateix actualment el continent africà... Per això encara es fan més imprescindibles les lectures de llibres com aquest, perquè encara que hi hagi responsables polítics que interessadament vulguin que la societat oblidi, la memòria històrica ha de ser una eina perquè aconseguim un món més civilitzat.
Marea baixa. Haikus de les quatre estacions. Matsuo Basho.
No em cansaré mai de llegir i de rellegir els clàssics orientals. M'ajuden sempre a valorar aquells instants efímers que ens han cridat l'atenció: una mirada, un gest, un paisatge..., aquelles petites coses que ens envolten i que, en darrer terme, donen sentit a la vida.
dijous, 30 de juliol del 2015
Matar un rossinyol. Harper Lee.
Alba del vespre i altres poemes. Carles Duarte.
Orfidal? Prozac?...No! Llegir Carles Duarte és la millor píndola que necessito quan em cal reconciliar-me amb el món. Llibre preciós acompanyat d'unes il·lustracions que encara el fan més bell.
Jardí vora el mar. Mercè Rodoreda
Recupero la lectura d'una bona novel·la. Potser no és la millor de la Mercè Rodoreda, però llegir-la sempre és reviure una lliçó de com s'ha d'escriure. M'ho he tornat a passar molt bé.
L'àguila negra. Joan Carrera
A vegades m'agrada tafanejar els premis literaris per tal de veure fins a quin punt s'ho mereixen. M'ha agradat molt fins a la meitat, a partir d'aquí el cúmul de desgràcies que es van acumulant me l'han feta inversemblant. La realitat sempre supera la ficció, però quan s'escriu entrem dins unes altres convencions i lleis que s'han de tenir en compte per tal de fer creïble el que se'ns explica.
Més altrament vivies. David Tona.
Remenant llibres m'entrebanco amb aquest poemari d´un autor que no coneixia i que després d'haver-lo llegit prometo estar pendent de si en publica algun altre. Una agradable sorpresa.
diumenge, 26 de juliol del 2015
Poesía china. Edició de Guojian Chen
Fa un any vam anar a Andorra i vaig arreplegar aquest llibre.He acabat un viatge de 3000 anys de poesia xinesa a través de més 500 pàgines. Un veritable plaer.
L'estrany cas del doctor Jekyll i el senyor Hyde
Una altra lectura obligatòria, aquesta per als alumnes de 4t. Un clàssic, molt bona...Els alumnes hi han trobat massa descripcions que en fan una lectura lenta. Però, és precisament en aquests fragments on l'autor sap crear atmosferes realment inquietants i on m'ho m'he passat més bé. Què hi farem?